Új jelszó kérése
Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


A Sugár úti palota - 30 éve hunyt el ZSIGRAY JULIANNA

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 4 db
A Sugár úti palota - 30 éve hunyt el ZSIGRAY JULIANNA
 • A Sugár úti palota - 30 éve hunyt el ZSIGRAY JULIANNA
590 Ft590

Erkel Ferenc harcolt a magyar zeneélet megteremtéséért és az Operaház felépítéséért. A nagy zeneszerző sorsa sikerben és balsikerben, dicsőségben és megaláztatásban egyaránt gazdag volt. Életműve: magyar történelem a legjavából. Hiszen a komponista és dirigens nemcsak a tudatlanság és a közömbösség ellen küzdött, hanem a hivatali szűkkeblűség és az idegen befolyás ellen is. A magyar operaművészetnek ebben a hőskorában még a zeneértők nagy része is ellenségesen fogadta a nemzeti törekvéseket és külföldi példákat követett. De Erkel szívóserejű képviselője volt a nemzeti zene gondolatának. Az akkori ellenségeskedés, a hírlapi támadások emlékéből alig maradt egyéb, mint néhány megsárgult papírlap, de Erkel hatalmas hármas életműve: a magyar operazene, a magasszintű zeneélet és az Operaház – élő valósággá lett. Hogyan? Ezt mondja el Zsigray regénye.

2017. február 21-én 30 éve hunyt el ZSIGRAY JULIANNA írónő. Regényei nagyon népszerűek voltak, többet meg is filmesítettek, de ma is ismert közülük a Holtomiglan holtodiglan, a Májusi eső, a Hűség és a Lázadó szív. Különösen jól sikerültek életregényei, például a Lehár Ferencről írt Tragikus keringő vagy az Erkel Ferencről szóló A Sugár úti palota.

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Zsigray Julianna
  A Sugár úti palota
  Erkel Ferenc életregénye
  Kiadó: Zeneműkiadó
  Kiadás éve: 1967
  Oldalszám: 723

  Jó állapotú antikvár könyv. A papírborító hiányzik.

 • Raktárkészlet
  4 db
  Cikkszám
  664079
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés