Új jelszó kérése
Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


55 éve hunyt el RAYMOND CHANDLER - Visszajátszás

-20%
55 éve hunyt el RAYMOND CHANDLER - Visszajátszás
 • 55 éve hunyt el RAYMOND CHANDLER - Visszajátszás
 • 55 éve hunyt el RAYMOND CHANDLER - Visszajátszás
Fő kategória >Évfordulók és könyvek
2 200 Ft
Akció: 1 760 Ft1760
Kezdete: 2014.03.25   A készlet erejéig!

Philip Marlowe, a magánnyomozó furcsa megbízatást kap: ki kell mennie a Super Chief expressz elé, és követnie kell a vonatról leszálló csinos, vörösesbarna lányt - anélkül, hogy tudná, kicsoda ő, és miért szükséges szemmel tartani. Így hát kétféle értelemben is élvezetesnek ígérkezik a munka: szép nőnek járhat a nyomában, és kiderítheti, visszagombolyíthatja mindazt, amit megbízói el akarnak titkolni előle. Ám bárhová megy is Miss Eleanor King, ott baj támad szinte azonnal. Zsaroló szépfiú, baljós közép-nyugati magánnyomozó, nyugállományú gengszter, katonai elhárítóból lett szállodai detektív, siheder bérgyilkos - mind az ifjú hölgy (és Marlowe) életét nehezítené, sőt fenyegetné.

2014. március 26-án 55 éve hunyt el RAYMOND CHANDLER amerikai író. Konszolidált jólétben nőtt fel, Angliában és Franciaországban tanult, úgyhogy szép karriert futhatott volna be, ha rá nem kap az ivásra. Mértéktelen italozása miatt azonban sokáig nem vitte semmire, számtalan foglalkozást kipróbált, majd írni kezdett, de novelláit a kritika nem becsülte semmire. Végső kétségbeesésében aztán írt egy detektívregényt, amelynek főhősét jórészt magáról mintázta, és pont ezzel nyert. Philip Marlowe ugyanis gyökeresen különbözött a korábbi bűnügyi regények főszereplőitől; nem volt se rendőr, se bűnöző, hanem magándetektív, egy minden hősi pátosztól mentes hús-vér ember. Aki Chandlerhez hasonlóan ivott, bagózott, és nem volt pénze soha. Chandler azonban végül kitört pénzzavarából, könyvei ugyanis óriási sikert arattak, és Philip Marlowe - például Humphrey Bogart alakításával - a filmen is meghódította a közönséget. De Chandler és Marlowe egy közös tulajdonsága mindvégig megmaradt; mindketten szerették a szép nőket, a krimi klasszikus mestere is egy fotómodellt vett feleségül. Igaz, az asszony húsz évvel idősebb volt nála. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 

 

 • Raymond Chandler
  Visszajátszás
  Kiadás: Európa
  Kiadás éve: 2009
  Oldalszám: 220
  ISBN: 9789630787987

 • Cikkszám
  110736
Webáruház készítés