Új jelszó kérése
Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


50 éve hunyt el ALBERT SCHWEITZER - Életem és gondolataim

-20%
50 éve hunyt el ALBERT SCHWEITZER - Életem és gondolataim
 • 50 éve hunyt el ALBERT SCHWEITZER - Életem és gondolataim
 • 50 éve hunyt el ALBERT SCHWEITZER - Életem és gondolataim
 • 50 éve hunyt el ALBERT SCHWEITZER - Életem és gondolataim
 • 50 éve hunyt el ALBERT SCHWEITZER - Életem és gondolataim
Fő kategória >Évfordulók és könyvek
3 790 Ft
Akció: 3 032 Ft3032
Kezdete: 2015.09.02   A készlet erejéig!

Albert Schweitzer önéletrajzi írásainak gyűjteménye olyan alapmű, melyben a nagy humanista gondolkodó sajátos, egyedi módon tárja elénk életének fontos eseményeit. Egyben állásfoglalás és bensőséges hitvallás a szeretetről, az élet értelméről és annak legfontosabb kérdéseiről.
A német származású, Nobel-békedíjas orvos világnézete az élet tiszteletén alapult, mely a legmagasabb rendű alapelv volt számára. Schweitzer azzal vívta ki a tiszteletet, hogy átültette a gyakorlatba azt az elméletét, mely szerint az élet tisztelete oda vezeti el az egyént, hogy életét minden élő teremtmény szolgálatának szentelje.

"Az ember csak akkor erkölcsös, ha magát az életet tartja szentnek, a növényekét és az állatokét éppúgy, mint az emberét, és igyekszik a lehetőségekhez képest segítséget nyújtani minden szükséget szenvedő életnek." Albert Schweitzer

2015. szeptember 4-én 50 éve hunyt el ALBERT SCHWEITZER német orvos, polihisztor. Kivételesen sokoldalú tehetséggel megáldott ember volt; először is kiváló filozófus, aki Kant munkásságáról például terjedelmes könyvet írt. Jelentős eredményeket ért el a teológiai kutatások terén is, egy időben ő vezette a strasbourgi teológiai szemináriumot. Mivel pedig harmincévesen elhatározta, hogy élete hátralévő részét az afrikai őserdőkben tölti, orvosi diplomát szerzett. Ezenközben mérföldkőnek számító, 844 oldalas könyvet írt Bach zenéjéről, megalapította a párizsi Bach-társaságot, és persze rendszeresen adott orgonakoncerteket, hiszen avatott előadóművész volt. Mellékesen ő század egyik legnagyobb orgonaépítője. S azután 1913-ban feleségével elhajózott Gabonba, és Lambarénében máig legendás őserdei kórházat épített fel. Azt követően haláláig jórészt azt vezette. Afrikai kórházát azonban többször el kellett hagynia. Az első világháború során például a franciák mint ellenséget hadifogolytáborba zárták, de később önszántából is többször visszatért Európába, hogy könyveinek megjelenésénél bábáskodjon, valamint orgonahangversenyeivel pénzt keressen afrikai missziója folytatásához. Egy ilyen útja során - 1939-ben - meghallotta Hitler egyik beszédét, mire az európai civilizációból azonnal visszamenekült az afrikai vadak közé, s egy évtizedig ki sem tette a lábát a békés vadonból. Igazi nagy szellemhez illően halt meg őserdei kórházában. Előtte még megbeszélte barátaival a teendőket, kérte, hogy ne élesztgessék, hagyják békében meghalni. Kedvenc zenéjét, Bach műveit hallgatta hanglemezről, kézfogással elbúcsúzott barátaitól, majd békében meghalt. Halálakor tam-tam dobok adták hírül a nagy fehér varázsló halálát, sírja fölé egyszerű fakeresztet állítottak, azzal a felirattal, amely mindent elmond annak, aki meg akarja őrizni emberségét: "Albert Schweitzer". (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Albert Schweitzer
  Életem és gondolataim
  Kiadó: Etalon
  Kiadás éve: 2015
  Oldalszám: 450
  ISBN: 9789638802057

 • Cikkszám
  224372
Webáruház készítés