Új jelszó kérése
Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


25 éve hunyt el GEORGES SIMENON - A gyilkos

-20%
25 éve hunyt el GEORGES SIMENON - A gyilkos
 • 25 éve hunyt el GEORGES SIMENON - A gyilkos
 • 25 éve hunyt el GEORGES SIMENON - A gyilkos
 • 25 éve hunyt el GEORGES SIMENON - A gyilkos
 • 25 éve hunyt el GEORGES SIMENON - A gyilkos
 • 25 éve hunyt el GEORGES SIMENON - A gyilkos
2 280 Ft
Akció: 1 824 Ft1824
Kezdete: 2014.09.03   A készlet erejéig!

Hans Kuperus kisvárosi orvos Frízföldön. Békés, rendezett életét egy névtelen levél dúlja föl: Alice, a felesége megcsalja, ráadásul éppen azzal a léha arisztokratával, Schutter ügyvéddel, akit nemrég választottak meg Kuperus helyett a helyi Biliárdakadémia elnökének.
Amikor Alice és Schutter eltűnik, mindenki részvéttel fordul a doktor felé. Ám hamarosan két holttest kerül elő egy csatorna mélyéről. A kettős gyilkosság megrázza a városkát: se nyom, se gyanúsított, se bizonyíték...
Kuperus megpróbál tovább élni, mintha mi sem történt volna. Látogatja a betegeit, eljár biliárdozni barátaival az Onder de Linden kávézóba, esténként felbont egy üveg burgundit, ám amikor szeretőjévé teszi a szobalányát, szájára veszi a város.
Az egyre fullasztóbb légkörben saját magát szorítja sarokba a gyilkos, akit már az sem érdekel, hogy elárulja önmagát...

2014. szeptember 4-én 25 éve hunyt el GEORGES SIMENON belga író. A világirodalom egyik legtermékenyebb és legtöbbet olvasott írója volt; pályafutása során vagy harminc különböző álnéven egészen pontosan 418 regényt írt. Egy felmérés szerint könyvei száz nyelvre lefordítva 500 millió példányban jelentek meg, művei alapján több mint félszáz játékfilm és több mint háromszáz tévéfilm készült. Mániákusan szeretett írni, rágyújtott egy pipára, s mire elszívta kész volt egy Maigret-történettel. Ez persze túlzás, az viszont igaz, hogy átlag két hét alatt írt egy regényt. Legterjedelmesebb - és egyben legizgalmasabb - könyvének különben nem Maigret felügyelő, hanem ő maga a főszereplője. Intim visszaemlékezések a könyv címe, s kiderül belőle, hogy szerzője szinte megszállottja volt a szexnek, saját bevallása szerint élete során mintegy tízezer nőt tett boldoggá, volt úgy, hogy naponta hármat is, Federico Fellini róla mintázta A nők városa című filmjének Katzone doktorát. Åtlag kétnaponta új nőt szerzett magának, s a szexualitást terápiás célból is művelte; minden reggel, munka előtt már lezavart egy gyors menetet, hogy aztán csak az írásra tudjon koncentrálni. Saját bevallása szerint azért hajtotta a nőket, mert "meg akarta tudni az igazságot a női nemről". Hogy megismerte-e a nagy titkot, azt nem tudjuk, de végül ő is megtalálta a boldogságot - összeköltözött ugyanis feleségének nála húsz évvel fiatalabb szobalányával, s egy kétszázéves cédrus tövében megbúvó, egyszerű kis parasztházban éldegéltek Svájcban. A nevezetes fa alatt szórta szét öngyilkos lányának hamvait, s úgy végrendelkezett, hogy ugyanott, ugyanazt tegyék az ő földi maradványaival is. îgy történt. (Kalendárium Press)

 

 

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 

 

 

 • Georges Simenon
  A gyilkos
  Kiadó: Agave
  Kiadás éve: 2014
  Oldalszám: 160
  ISBN: 9786155468582

 • Cikkszám
  432591
Webáruház készítés