Új jelszó kérése
Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


15 éve hunyt el SINKOVITS IMRE - Ablonczy László: Sinkovits Imre a Hargitán

-30%
15 éve hunyt el SINKOVITS IMRE - Ablonczy László: Sinkovits Imre a Hargitán
 • 15 éve hunyt el SINKOVITS IMRE - Ablonczy László: Sinkovits Imre a Hargitán
 • 15 éve hunyt el SINKOVITS IMRE - Ablonczy László: Sinkovits Imre a Hargitán
 • 15 éve hunyt el SINKOVITS IMRE - Ablonczy László: Sinkovits Imre a Hargitán
Fő kategória >Évfordulók és könyvek
6 500 Ft
Akció: 4 550 Ft4550
Kezdete: 2016.01.17   A készlet erejéig!

A nemzet szeretett színészéről, akit utolsó útjára szinte egész Budapest elkísért, szép, munkásságát átfogó albummal emlékezik meg a szerző – az értő kolléga – a Nemzeti Színház egykori igazgatója. Ha valaki, akkor ő valóban hiteles portét tud alkotni a közelmúlt talán legnépszerűbb magyar művészéről. Saját bevallása szerint e munkához felhasználta több mint két évtizedes levelezésüket, a családtagok visszaemlékezéseit és olyan anyagokat, amelyeknek feldolgozásához a legkülönfélébb kutatások alapján jutott hozzá – bizonyítja ezt a kötet előszavában rögzített megannyi köszönetnyilvánítás. A cím Sinkovits egyik kiemelkedő alakítására utal, aki nem sejti miért, a könyvben megtalálja a választ.

2016. január 18-án 15 éve hunyt el SINKOVITS IMRE színész. A magyar kultúra óriása volt, kivételes tehetségű művész, még klasszikus alakításai is elegek lennének egy egész mai társulatnak. Volt Mózes, Csák Máté, Ádám és Lucifer, Bánk bán és Tiborc, s akkor még felejthetetlen filmszerepeit nem is említettük. Amiket a mai fiatalok is ismerhetnek, hiszen manapság is szívesen ismétlik filmjeit, az Egri csillagok, A tizedes meg a többiek és az Isten hozta, őrnagy úr! a magyar filmtörténet örökbecsű alkotása. Minden műfajban otthonos volt, minden szerepében tökéletességre törekedett, amint a magánéletben megbízható férj, gondos apa és lágyszívű nagypapa volt, úgy a művészetben is mindig a legtöbbet hozta ki magából, ugyanúgy felkészült a Macbeth címszerepére, mint a Hupikék törpikék című rajzfilmsorozat szinkronizálására. Élete végén, még súlyos betegen is a jövő foglalkoztatta, mint mondotta: "olyan keresztény Magyarországot kell újraépítenünk, ahol nem a koporsókészítő, hanem a bölcsőfaragó mesterség lesz a jövedelmező szakma." Úgy hitte, hogy a színpadon esik majd össze holtan, s majdnem meg is valósult a vágya; halála napján még színházban játszott, s bár egyik kollégája vezette be karonfogva a színpadra, a közönség nem vette észre nyíltszíni haldoklását. Az előadás után meghajolt, megköszönte a vastapsot, talán magában elbúcsúzott szeretett közönségétől, majd összement a függöny, ő pedig összerogyott. De nem ott, hanem pár órával később otthonában érte a halál. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 

 

 • Ablonczy László
  Sinkovits Imre a Hargitán
  Fél évszázad töredékei a Nemzeti Színház 175 esztendejéből
  Kiadó: Kairosz
  Kiadás éve: 2013
  Oldalszám: 559
  ISBN: 9789636625542

 • Cikkszám
  119392
Webáruház készítés