Új jelszó kérése
Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


120 éve hunyt el JUSTH ZSIGMOND - Az utazás filozófiája

-25%
120 éve hunyt el JUSTH ZSIGMOND - Az utazás filozófiája
 • 120 éve hunyt el JUSTH ZSIGMOND - Az utazás filozófiája
 • 120 éve hunyt el JUSTH ZSIGMOND - Az utazás filozófiája
 • 120 éve hunyt el JUSTH ZSIGMOND - Az utazás filozófiája
2 750 Ft
Akció: 2 063 Ft2063
Kezdete: 2017.02.19   A készlet erejéig!

Justh Zsigmond (1863–1894) a XX. századi magyar irodalom egyik fontos előkészítője volt – regényei, novellái s különösen naplója, poétikai előkészítője a Nyugat-nemzedék színrelépésének. Különc és tragikus életű dandyként utazta be a korabeli glóbuszt – utazási írásai most jelennek meg először kötetben.
Az utazás filozófiája az első mélyebb magyar nyelvű felfedezése a Földközi-tenger mellékének, Egyiptomnak és Indiának. Justh Zsigmond is nyomatékosítja az utazók klasszikus bölcsességét, hogy az utazás hajón, vasúton, akár szekéren, szamár, teve- vagy elefántháton mégis leginkább a belső tájak megismerésére szolgál.

2014. október 9-én 120 éve hunyt el JUSTH ZSIGMOND író. Arisztokrata családban született, jelentős földbirtokaik voltak, így külföldön tanult, jogi és közgazdasági tanulmányokat folytatott, de Reviczky Gyula biztatására szépirodalommal kezdett foglalkozni. Első elbeszélései 1887-ben jelentek meg, korai művei francia hatás alatt születtek. Hazatérése után érdeklődése a népélet felé fordult, témáit gyakran választotta a falu világából. Legjelentősebb könyve a Gányó Julcsa és A puszta könyve, legértékesebb alkotása azonban kultúrhistóriai jelentőségű naplója és levelei. Fiatalon hunyt el, alig múlt harminc éves, végül Cannes-ban érte a halál. (Kalendárium Press)

 

 

 

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 

 

 • Justh Zsigmond
  Az utazás filozófiája
  Kiadó: Kortárs
  Kiadás éve: 2013
  Oldalszám: 280
  ISBN: 9789639985438

 • Cikkszám
  917736
Webáruház készítés