Új jelszó kérése
Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


115 éve született SZABÓ LŐRINC - Szabó Lőrinc összes versei I-II.

-30%
115 éve született SZABÓ LŐRINC - Szabó Lőrinc összes versei I-II.
 • 115 éve született SZABÓ LŐRINC - Szabó Lőrinc összes versei I-II.
 • 115 éve született SZABÓ LŐRINC - Szabó Lőrinc összes versei I-II.
 • 115 éve született SZABÓ LŐRINC - Szabó Lőrinc összes versei I-II.
6 500 Ft
Akció: 4 550 Ft4550
Kezdete: 2015.03.30   A készlet erejéig!

E két kötet tartalmazza Szabó Lőrinc máig ismert összes versét. A kötet szerkezetét a költő életében megjelent sorrend szerint alakították ki.

2015. március 31-én 115 éve született Miskolcon SZABÓ LŐRINC költő. A legjelesebb alkotók általában derék emberek is, ezért aztán nemcsak a műveiket lehet csodálni, de őket is lehet szeretni. Szabó Lőrinc kivételt képez a szabály alól, emberi tulajdonságai ugyanis nem túl rokonszenvesek, de ő sem szerette az embereket, barátai alig voltak, és általában is utálattal viszonyult mindenhez, amit maga körül látott. Különlegesen pesszimista versei persze a maguk nemében csodálatos alkotások, csakúgy mint talán leghíresebb kötetének, A huszonhatodik évnek a költeményei, amelyeket a miatta öngyilkosságot elkövetett szeretője halálára írt. Mert talán mondani sem kell, hogy nős ember létére szeretőt tartott, akinek szintúgy volt házastársa, de ez persze nem igazán zavarta, mint ahogy az sem, hogy a negyedszázadon át tartott viszony alatt felesége is többször kísérelte meg eldobni magától az életet. "Ha emberségesebb, ő lehetett volna a közelmúlt évtizedek legnagyobb magyar költője" - írta róla Hegedűs Géza, találó megállapítása azonban nem azt jelenti, hogy Szabó Lőrinc érzelem nélküli ember lett volna, az például nagyon bántotta, hogy zűrös életével fájdalmat okoz gyermekeinek, s lelkifurdalásában - vérbeli költőhöz méltó módon - egy sor nagyszerű verset írt róluk, illetve nekik, különösen híresek közülük az ún. Lóci-versek. Egyébként ő maga is tisztában volt jellembéli hibáival, halála közeledtével meg is írta egyik versében: "Csak a derű óráit számolom..." Sajnos egyik keze elég volt hozzá. (Kalendárium Press)

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Szabó Lőrinc
  Szabó Lőrinc összes versei I-II.
  Kiadó: Osiris Kiadó
  Kiadás éve: 2003
  ISBN: 9789633895122

 • Cikkszám
  414546
Webáruház készítés